Karate-do Kenkai » Intro Kenkai

Het concept van inzicht/visie is de letterlijke vertaling van het Japanse begrip Kenkai en daarmee is het doel van deze club verklaard. Het gaat dus niet om alleen maar fysieke training, maar zeker ook over achtergronden leren kennen en verdieping vinden in zowel techniek als in jezelf. Dit inzicht wordt verkregen door training van alle drie onderdelen en het uitwerken van diverse technieken en tactieken in diverse gevechtssimulaties en toepassingen.

In het logo vind u in de bovenste bol de Shotokan tijger die een constante alertheid symboliseert en ook staat voor inzet en onverschrokkenheid. De andere bollen staan voor de trainingsonderdelen kihon, kata en kumite. Deze bollen kunnen ook staan voor shin, gi en tai (geest, techniek en lichaam).

De buitenste (rode) cirkel staat voor de zon, de Japanners noemen hun land immers “het land van de rijzende zon”, en tegelijkertijd staan de kleuren rood, wit en blauw voor de Nederlandse vlag. Zeker ook belangrijk te vermelden : de bollen zijn een traditioneel symbool uit Okinawa, het eiland waar Gichin Funakoshi vandaan kwam en verwijzen daarmee ook naar zijn achtergrond, inzet en betekenis voor het Karate-do.